Çocuklarımızın beslenmesinde ana ilkemiz: Öğrencilerimizin “yeterli ve dengeli” beslenmesini sağlamak, öğrencilerimize iyi alışkanlıklar kazandırmak ve onların sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olmaktır.
Okulumuzda anaokulu, ilköğretim 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün; 5, 6, 7, 8. sınıflar ile lise öğrencilerine ise sabah kahvaltısı ve öğle yemeği olmak üzere iki öğün servis yapılmaktadır. Yemek salonumuzda kahvaltılar ve öğle yemekleri birbirini tamamlayan bir beslenme modeli içerisinde sunulur. Öğrencilerimiz, tüm öğünlere öğretmenleriyle katılırlar.
Yemekler “Gıda Mühendisi” rehberliğinde, profesyonel mutfak ekibimiz tarafından, “Erenköy Yerleşkemizdeki Çevre Mutfak'ta" üretilir. Beslenme uzmanımız tarafından, “Sağlık Bakanlığının Okullarda Yiyecek ve İçecek Standartları” koşullarına bağlı kalınarak hazırlanan aylık yemek listesi, okul doktorumuz ve müdürlerimizin onayları alındıktan sonra, her ay başında yayınlanır.
Velilerimizden gelen öneriler ve istekler doğrultusunda özel sağlık durumu olan çocuklarımız için, diyet yemek uygulaması yapılmaktadır.
Alınan malzemelerin kalitesi, tümünün seçkin markalara ait olması, okulumuzun sağlıklı beslenmeye verdiği önemin göstergesidir. ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemimiz içinde yer alan “Hijyen Kontrol Prosedürü” gereği mutfak, bulaşıkhane ve yemek salonundaki iş ve işlem basamakları standartlara uygun yürütülmekle birlikte, personelimizin de sağlık kontrolleri periyodik yapılmaktadır.
Tüm uygulamalarımız, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamındadır. Çevre Mutfak, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü” denetim elemanlarınca yapılan denetimlerde, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunarak “BEYAZ BAYRAK” almaya hak kazanmıştır.