Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi sağlıklı beslenmedir ve bunu yaşam boyu spor ile desteklemek gerekir. Bu bilinci öğrencilerimize aşılamak ise en temel görevlerimizdendir. Bu kapsamda, öğrencilerimize asıl olarak kazandırmamız gerekenlerin en başında sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığının edindirilmesi gelir. Bunun yanında kendilerini sporun çeşitli alanlarına yönlendirmek de son derece önemlidir.

Yemek menümüzün tamamı, alanında uzman aşçılar tarafından gıda mühendisimiz gözetiminde, besin değerleri hesaplanarak, en kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanıp okulumuzda üretilmektedir. Prof. Dr. Canan Karatay’dan alınan danışmanlıklarla, okulumuzdaki yemek menüsü gözden geçirilmiştir.

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” ilkesinden hareketle öğrencilerimize, “Ömür Boyu Sağlıklı Yaşam” bilincini aşılamak geleceğimizi teminat altına almak anlamına gelmektedir.