Oya SARITAŞ – Ayhan SARITAŞ (Arda SARITAŞ – Dilara SARITAŞ’ın velisi)

Çevre Koleji ile 2013 yılında oğlumuz Arda sayesinde tanıştık. Aslında iyi bir Anadolu Lisesi kazanmasına rağmen ülkede eğitim kalitesinde yaşanan düşüş, nitelikli yabancı dil eğitimine olan ihtiyaç ve çocuğun sosyal yaşama adapte olmasını da düşününce, eğitimde ve hayatta yüksek kaliteye sahip modern bir özel okula ihtiyacımız olduğuna karar verdik. Önümüzde bir çok seçenek olmasına rağmen yabancı dil konusunda çok iyi olduğunu bildiğimiz Çevre Koleji hem de modern ve çağdaş çizgisiyle ve yüksek kaliteye sahip eğitimci profiliyle ilk görüşte bize kendisini sevdirmeyi başardı. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir aile olarak okulu kendimize yakın bulduk. Bu kararımızdan da oldukça memnun kaldık. İlk yılımızda çok güzel bir eğitim öğretim dönemi geçirdik ve çocuğumuzdaki pozitif gelişimi gözlemledik. Bu sebeple başka bir özel okulda olan kızımız Dilara’yı 7. sınıf bittiğinde Çevre Kolejine almaya karar verdik. Çünkü biliyorduk ki Çevre Koleji tam da kızımıza göreydi. Ödevler titizlikle takip ediliyor, eksiklerin tespit edilip giderilmesi için takviye dersler hazırlanıyordu. Çalışmayı seven bir öğrenci için tam da istenilen bir okuldu. Dilara, yeni okuluna alışmakta güçlük çekebilir, başarısız ve en önemlisi mutsuz olabilirdi. Ama tüm riskleri göze alarak TEOG sınavı döneminde kızımızı da ailesi olduğumuz Çevre Kolejine aldık. Uyum süreci hiç de korktuğumuz gibi olmadı. Çok doğal ve samimi bir tanışma ve kaynaşma sürecinden sonra çok güzel arkadaşlıklar ve sıkı dostluklar kurdu. TEOG 2 sınavında tüm soruları doğru yaparak İstanbul’un en iyi okullarından birçoğuna girmeye hak kazandı. Bu süreçte bize canı gönülden yardımcı olan Çevre Ailesine de çok teşekkür ederiz. İki çocuğumuz ile aile gibi ilgilenen, iyi birer dünya vatandaşı olmalarına yardımcı olan, eğitimde hayallerimizi süsleyen bir başarıyı bize hediye eden okulumuzu bırakamadık ve Anadolu Lisesi tercihi bile yapmadan kendi okulumuza kaydımızı yaptırdık ve içimiz artık rahat. Eğitim ile ilgili hiçbir kaygı duymuyoruz. Çünkü; başarıyı elde ederken kendimizi yarış atı gibi hissettirmeyen, kendisini eğitime adayan bu okulu seviyoruz ve ona güveniyoruz.