ÇEVRE ORTAOKULU

Matematik Günü

Her yıl nisan ayında okulumuzda gerçekleştirilen “Matematik Günü”,  bu yıl da tam bir şenlik havasında geçti. Matematik Günü’nde öğrencilerin öğrenirken eğlenmelerini sağlayacak etkinlikler gerçekleştirildi. 6.sınıf öğrencilerimiz, “Matematik Proje Sergisi”ni gezme fırsatı buldular. Daha sonra 5. sınıf öğrencilerimiz, okul dışından gelen profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan matematik oyunlarını oynadılar.  Kütüphanede gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilerimizin problem çözme yeteneklerini, strateji geliştirme yetilerini, uzaysal şekiller ve mekânsal ilişkileri anlama becerilerini geliştirmektedir. Ayrıca 7 sınıf öğrencilerimiz konferans salonunda konuğumuz Türk Beyin Takımı Formatörlerinden Jale Turhan’ın hazırladığı Akıl ve Zekâ oyunları sunumuyla keyifli vakit geçirmişlerdir.