KÜTÜPHANE

Kütüphane

Çevre Koleji Kütüphanesi, bünyesinde barındırdığı 15.000’den fazla yazılı, basılı, görsel kaynak ile öğrencilerimize en elverişli kütüphane ortamını sunmayı amaçlamaktadır.

Kütüphanemiz,

Okulumuzun öz görevi doğrultusunda ömür boyu öğrenen, bilgili, kültürlü, uluslararası bilince sahip, sorgulayan, bilgi ve iletişim teknolojilerinde uzmanlaşmış, akademik ve profesyonel hayat için eksiksiz hazırlanmış gençler yetiştirmek için hizmet vermektedir.

Kütüphanemizin koleksiyonu; kitaplar, süreli yayınlar, referans kaynakları ve kesintisiz internetten oluşmakta ve bu koleksiyon gereksinimler doğrultusunda sürekli olarak güncellenmektedir.

Kütüphanemizde bulunan kaynaklar, “Dewey Onlu Sınıflama Sistemi”ne göre düzenlenmiş ve kullanıcıların kendi başlarına araştırma yapmalarına olanak tanıyan açık raf sistemine göre yerleştirilmiştir.

KÜTÜPHANEMİZİN ÇALIŞMA GÜN VE SAATLERİ

Kütüphanemiz, Pazartesi’den Cuma’ya kadar  08.00-17.00 saatleri arasında kullanıma açıktır.
Kütüphanemize 0216 360 53 13 (Dahili: 150) numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

KÜTÜPHANEMİZDEN ÖDÜNÇ KİTAP ALMAK

1. Okulumuza kayıtlı her öğrencimiz kütüphanemizin üyesidir ve kütüphanenin olanaklarından yararlanabilir.
2. Ödünç alma işlemi yapılmadan hiçbir kaynak kütüphaneden dışarı çıkartılamaz.
3. Öğrenciler bir defada bir kitap, öğretmen ve personel bir defada üç kitap  ödünç alabilir. Alınan kitaplar 8 gün süreyle öğrencide ve 1 ay süreyle de öğretmende kalabilir.
4. Öğrenci ve öğretmen isterse kitabın tarihini bir defaya mahsus olmak üzere 1 hafta   daha uzattırabilir. Uzatma kararı kütüphane sorumlusu tarafından talebe göre değerlendirilir. Uzatma talebinde bulunmak için kitabın zamanında getirilmesi gerekir.
5. Kullanıcılar başkası adına kütüphaneden materyal alamaz ve aldığı materyali başkasına ödünç veremez.
6. Yıl sonunda ödünç alınan tüm kitapların kütüphaneye iadesi şarttır. Alınan materyal kaybolduysa ve zarar gördüyse okuyucudan aynı materyali temin etmesi, bulamadığı takdirde de aldığı materyalin ücretini ödemesi istenir.
7. Dergiler ve danışma kaynakları ödünç verilemez.

KÜTÜPHANEMİZDE ÇALIŞMAK

1. Kesinlikle yüksek sesle konuşulmamasına,
2. Sandalye ve masaların düzenli bırakılmasına,
3. Kullanılan kaynakların, masalara ya da kütüphanedeki bankonun üzerine düzenli bir şekilde bırakılmasına,
4. Ödünç alınan kaynakların zamanında iade edilmesine,
5. Yiyecek ve içecek ile kütüphaneye girilmemesine,
6. Kütüphanemizin bekleme veya sohbet amaçlı kullanılmamasına özen göstermeliyiz.

KÜTÜPHANEMİZİN ETKİNLİKLERİ

• Kütüphane Haftası
• Kitap Şenliği (Detaylı bilgi almak için kütüphanemizdeki duyuruları takip ediniz.)

KÜTÜPHANEMİZDE NELER VAR?

• Referans kitapları