Geleceğin Mucitleri Türkiye Üçüncüsü

Çevre Lisesi, Bilgi Üniversitesi tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen “Buluş Şenliği”nde, öğretmenlerimiz Eylem Kocatürk ve Gülsüm Çınar’ın danışmanlığında, öğrencilerimiz Ahmet Tunga Bayrak, Mustafa Cem Büyükalpelli, Sevgi Eda Keskin, Pelin Kale ve Peren Kale tasarladıkları ve ürettikleri cihaz ile Türkiye 3.sü oldu.

Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl düzenlediği ve Güney Kaliforniya’daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenlenen ve ABD dışında sadece Türkiye’de yapılan bir yarışmadır. Yarışma düzenleyicileri, uygulamaya dayanan fiziksel bir problem ortaya koyup öğrencileri ve meraklıları bir düzenek (buluş) yaparak çözmeye davet eder. Onlara bu problemi çözmeleri için meydan okur.

Bu yılın hedefi, verilen 10 adet delikli plastik topu en hızlı şekilde, tasarlanacak olan bir cihazla 6 metre uzakta, 2 metre yüksekte bir platform üzerinde bulunan kovaya atmaktı.

2 Aralık 2017 tarihinde, 52 okulun katılımı ile gerçekleşen mücadelede yapılan atışlardan elde edilen puanlarla Çevre Koleji 3. olarak büyük bir başarıya imza attı. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yaratıcı fikirleri ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.