ÇEVRE ORTAOKULU

Eğitimde Zamansız Mekanlar

Çevre Kolejinin bu yıl altıncısını düzenlediği “Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu, Eğitimde Zamansız Mekanlar” teması ile 4 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşmiştir.

Açılışı Dr.Özgür BOLAT’ın “Etkili Öğrenme Ortamı” temalı konferansıyla yapılmıştır. Zamanın ve mekânın ötesinde yapılandırılabilecek nitelikli ve yaratıcı eğitim olanaklarını beraberce irdelemeye çalıştığımız atölye çalışmalarını alanında uzman konuklarla gerçekleştirilmiştir.

Dr. Ahmet Murat Ellez “Zamansız Sorular” atölyesinde çağımız öğrencilerine hazırlanabilecek sorular ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.

Uzman Psikolojik Danışman Funda Tekelioğlu’nun “Eğitimde Zamansız Mekanlar” atölyesinde zamanın ötesinde içimizde bulunan yaratıcı yanımızı aradığımız bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

Dr. Asya Çağlar “Doğru Soruyu Sormak... Anlamak... Anlatmak...” isimli atölyesinde hayatımızda ve eğitimde soru sormanın önemi üzerine çalışmalar sunmuştur.

Eda Albayrak’ın “Yaratıcı Düşünme ve Oyun Kurma” atölyesinde yaratıcılığın nasıl çıkarılacağı ve nasıl geliştirilebileceği üzerine uygulamalı çalışmalar yapılmıştır.

Serap Bostancı Eren “Bir Çocuğun Gözünden Matematik” konusu ile gerçekleştirdiği atölyede çocukların matematik öğrenim becerilerini arttırmaya yönelik çalışmaları katılımcılara aktarmıştır.

Lider Hepgenç “Sessiz Kitabı Okumalı mı? Oynamalı mı?” atölyesi ile kitapların nasıl oyunlaştırılabileceğini uygulamalı olarak anlatmıştır.

Ayça Bahar Bakkaloğlu “Sosyal Beceri Farkındalığı” atölyesinde sosyal beceri alanlarına yönelik yapılabilecek etkinlikleri uygulamalı olarak aktarmıştır.

Zeliş Kurt “Duvarsız Sınıflar” atölyesinde ders kazanımlarının doğa ile entegresi üzerine uygulamalar gerçekleştirmiştir.

Özge Sarıkurt Saraç “Seiba ile Masal Saati” atölyesinde masalları şarkılar eşliğinde öğrencilere anlatımı üzerine bir çalışma düzenlemiştir

Dr.Asya Çağlar, Dr.Murat Ellez, Lider Hepgenç ve Eda Albayrak‘ın konuşmacı olarak katıldığı “Eğitimde Zamansız Mekanlar” konulu panelimiz İlkokul Müdürümüz Elif Bayraktaroğlu  moderatörlüğünde gerçekleşmiştir. Katılımcılarımızın interaktif katılımlarıyla zaman ve mekândan bağımsız yeni nesil eğitim yaklaşımları üzerine konuşulmuştur.

Tüm katılımcılarımızla öğrencilerimize aktarabileceğimiz sayısız deneyimi kazanmanın keyifle geçen bir sempozyumu daha tamamlamış bulunmaktayız.