“Çevre”nin Sihirbazları

Çevre Koleji öğrencileri, çevrenin ve toprağın önemini vurgulamak ve okul genelinde farkındalık yaratmak amacıyla “5 Aralık Dünya Toprak Günü” nde birçok etkinlik gerçekleştirdiler. Yabancı Diller Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında tüm öğrenciler ve öğretmenler okula yeşil ve kahverengi tonlarında kıyafetlerle gelerek toprağın ve yeşilin önemine dikkat çektiler. Anaokulu öğrencileri hazırladıkları poster ve şapkaları okul koridorlarında sergileyerek renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladılar. 2. sınıf öğrencileri günün anlam ve önemi ile ilgili sloganlar hazırlayıp sınıf kapılarına astılar. 3. sınıflar ‘This Land’ başlıklı şiir yazdılar. 4. sınıflar sınıf kapılarını yaprak kolajı ve ağaçlarla süslediler. 5. sınıf öğrencileri poster ve kostüm, 6. sınıf öğrencileri de logo tasarladılar. 7. sınıf öğrencileri ise beyaz t-shirtler üzerinde hazırladıkları tasarımlarını sergilediler. Lise hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri de konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla konferans salonunda, mizah anlayışlarıyla hazırladıkları drama gösterisi, gölge oyunu, bilgi yarışması ve söyledikleri şarkılar ile herkese keyifli dakikalar yaşattılar. İkinci Yabancı Diller Bölümü pano çalışmaları ile Görsel Sanatlar Bölümü de öğrencilerin çalışmalarından oluşan seramik sergisiyle etkinliğe destek verdi.