Çevrenin Genç Sözcüleri

YRE (Young Reporters for the Environment), lise öğrencileri için hazırlanmış bir çevre eğitimi programdır. Her grup, belirlediği bir çevre sorunu üzerine hazırladığı projeyi uluslararası web sitesine yükleyerek, projelerini diğer gruplarla paylaşıyor. Web sitesine projeyle ilgili bir yıl boyunca yeni etkinlikler ekleniyor. Ulusal veya uluslararası ortak okullarla çalışılarak da daha çok proje geliştiriliyor.

Proje kulübü öğrencilerimiz yıl boyunca ürettikleri proje sonuçlarına dayanarak, söz konusu çevre sorunu üzerine, haber niteliğinde, bir makale yazıp bir fotoğraf ile birlikte siteye yüklemektedirler. Uluslararası bir jüri değerlendirmesinin ardından makalenin ve fotoğrafın yıllık olarak basılan çevre kitapçığına girme hakkı kazanması sağlanır.