Lise Robotik Takımı Türkiye’ye Ödülle Döndü

Çevre Koleji akademik başarının yanı sıra sosyal başarıları ile de fark yaratmaya devam ediyor. 52 ülkenin katıldığı First Lego League Asia Pacific Open Championship turnuvasında Çevre Koleji Lise Robotik takımı Yenilikçi Çözüm dalında dünya birinciliği elde ederek kupayı ülkemize taşıdı.

Çevre Koleji Lise Robotik Takımı, Avustralya'nın en popüler şehri Sidney’de düzenlenen ve 52 ülkeden yüzlerce öğrencinin katıldığı dünyanın en ünlü robotik yarışmasında büyük başarıya imza attı. Türkiye'yi temsil eden tek Türk takımı olan ve First Lego League Asia Pacific Open Championship turnuvasında “Inovative Solution” ödülünü kazanan Çevre Koleji robotik takımı, yarışmaya damga vurdu. EnerjiSA, Arçelik, Oxford University Press ve DeFacto sponsorluğunda Turnuva’ya katılan öğrenciler, Japonya, Güney Kore, Çin ve Rusya gibi zorlu rakipleriyle yaptıkları mücadele sonucunda başarılarıyla gururlandırdı.

Robotik Takımı Yarışmadaki Performansları ile Büyük İlgi Gördü

Turnuvada ülkemizi temsil eden Robotik Takımı yarışma etaplarından biri olan kültürel etkinlik kapsamında sergilediği zeybek gösterisi ile yoğun ilgi gördü. Farklı ülkelerden öğrenciler ile kaynaşma imkanı bulan Robotik Takımımız, Türkiye Cumhuriyeti Sidney Başkonsolosu Sayın Mahir Karalar tarafından da yakından takip edildi. Öğrencileri makamına kabul ederek tebrik eden Karalar, “Göğsümüzü kabartan robotik takımımızın başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.