Geleceğin Mucitleri Türkiye Üçüncüsü
Geleceğin Mucitleri Türkiye Üçüncüsü

Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl düzenlediği ve Güney Kaliforniya’daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenlenen ve ABD dışında sadece Türkiye’de yapılan bir yarışmadır. Yarışma düzenleyicileri, uygulamaya dayanan fiziksel bir problem ortaya koyup öğrencileri ve meraklıları bir düzenek (buluş) yaparak çözmeye davet eder. Onlara bu problemi çözmeleri için meydan okur. Bu yılın hedefi “Üç voleybol topunu üç farklı hedefe bir dakika içinde atacak bir cihaz tasarlayıp, kurallara uygun yapılan atışlar ile puan kazanmak”tır. Birbirinden zorlu rakiplerden oluşan ve 30 okulun katılımı ile gerçekleşen mücadelede yapılan atışlardan elde edilen puanlarla Çevre Koleji 3. olarak büyük bir başarıya imza attı. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yaratıcı fikirleri ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.