Çevre Lisesi Kariyer Günleri

Çevre Koleji Lise Rehberlik Servisi olarak 24-25-26 Nisan tarihlerinde Kariyer Günleri etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğin ilk gününde Çapa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşin KALE ve İstanbul Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Tamer ERGİN bizlerleydi. Öğrencilerimiz, Ayşin Kale’den Tıp, Tamer Ergin’den Psikoloji ve PDR alanları hakkında bilgi aldılar. Hem akademik hem de mesleki anlamda üniversite hayatı ve meslekler alanında merak ettikleri sorulara da cevap buldular.

Organizasyonun ikinci gününde ise Türkiye ve Logitech Orta Asya Ülke Müdürü Mustafa Uyar’ı ağırladık. Öğrencilerimiz, sürekli değişen global dünyada kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini ve fark yaratmak için eğitimin gerekliliğini vurgulayan Uyar’dan işe alım süreçlerinin nasıl yürüdüğünü öğrendiler.

Kariyer Günleri’nin son gününde öğrencilerimiz, Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkay Savaş’tan Bilgisayar Mühendisliği, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Recep İyisan’dan İnşaat Mühendisliği, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yener Ünver ve ekibinden Hukuk, Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Semih Onur Sezer’den Endüstri Mühendisliği, Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Bekir Bediz’den Mekatronik Mühendisliği, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Çevre Lisesi mezunumuz Emrah Yıldız’dan Makine Mühendisliği bölümleri hakkında bilgi edindiler.

3 gün boyunca birbirinden değerli konukları öğrencilerimiz ile buluşturmanın mutluluğunu yaşarken geleceklerini planlama konusunda onlara ufuk açmada bizlere destek veren tüm konuklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.