Çevre Lisesi İstanbul’u Keşfediyor

Çevre Lisesi 10.sınıf öğrencileri 30 Nisan Salı günü yaşadıkları şehre olan sevgilerinin bir kat daha artmasını sağlayan kültür gezisinde İstanbul’un Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz, İstanbul’un ilgi çeken köşelerinden olan Pierre Loti, Eyüp, Fener- Balat bölgesi, Süleymaniye Külliyesi gibi yerleri rehber eşliğinde gezerek ayrıntılı bilgiler edindiler.

İstanbul’un tarih kokan Arnavut kaldırımlı sokaklarında gülen yüzlerle gezinirken geçmişi hayal edip yeniden yaşama imkânı buldular. Değişik kültürleri içinde barındıran yaşadığımız şehrin güzelliklerini ve kültürel zenginliğini keşfettiler.

İstanbul’un tarihi dokusuna, mimarisine, kültürüne olan ilgilerini artıran ve kültürel mirası korumanın gerekliliğinin farkına varmalarını sağlayan bu gezi sonunda, öğrencilerimiz İstanbul’u daha da yakından tanıyarak, keyifli zaman geçirmenin verdiği mutlulukla evlerine döndüler.