Çevre Kolejinde Kanguru Matematik Yarışması Heyecanı

Çevre Kolejinde 19 Mart Pazartesi günü Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup öğrencimiz, her yıl dünyada 6 milyondan fazla öğrencinin ilgi gösterdiği, farklı ama bir o kadar da eğlenceli sorulardan oluşan Kanguru Matematik Yarışması’na katılmanın heyecanını yaşadı. 75dk süren sınavda, 3 puanlık, 4 puanlık ve 5 puanlık olmak üzere toplam 30 soru çözen öğrencilerimiz,  yarışmada başarılı olmak için sıkı bir hazırlık süreci yaşadılar. Kanguru Matematik sayesinde sık sık bir araya geldiler ve birbirleriyle geçmiş yılların sorularını çözerek hem eğlendiler hem de öğrendiler. Yarışma sonrasında Kanguru Matematik tarafından hediye edilen zekâ oyunları da ellerinden düşmeyen bir oyuncak oldu. Katılan tüm öğrencilerimiz Katılım Sertifikalarını aldı. Ahmet Tunga Bayrak ve Sevgi Eda Keskin adlı iki öğrencimiz %3 lük dilime girerek final sınavına katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. 5 Mayıstaki yarışmaya katılan öğrencilerimize ise emeklerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.