Çevre Koleji 7. Kez Ista Festivalinde
Çevre Koleji 7. Kez Ista Festivalinde

Çevre Koleji öğrencileri 29 Kasım 5 Aralık tarihleri arasında İngiltere’de gerçekleşen ISTA festivaline 7. kez katıldı.

Uluslararası projelere verdiği büyük önemle öğrencilerinin gelişimine birçok yönde katkıda bulunan Çevre Koleji, ISTA (International Schools of Theater Association ) festivaline katıldı.

Öğrencilerin sanatsal yönlerini geliştirmek ve birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak amacıyla dünyanın çeşitli yerlerinden öğrencilerin katılımıyla her yıl farklı bir ülkede düzenlenen festival, bu yıl 29 Kasım 5 Aralık tarihleri arasında İngiltere’de gerçekleşti.

Fransa, Fas, Mısır, İsviçre ve Polonya gibi birçok ülkeden öğrencinin katıldığı festival  “Eden Project” adı verilen yerde gerçekleşti.

Festivalin gerçekleştiği “Eden Project” daha iyi gelecek yaratmayı amaçlayan bir eğitim yardımı. “Eden Project” sürdürülebilirliği destekliyor ve geleceğin ekosistemini oluşturacak  canlı topluluklarını içeriyor.

Birçok ülkeden, öğretmen ve sanatçı topluluklarının oluşturduğu uluslararası bir sanat organizasyonu olan ISTA Festivaline katılan öğrenciler burada  Yağmur Ormanları ve Akdeniz biyomlarını ziyaret edip topluluk eğitimleri ve çalıştayları tamamladılar. Ayrıca kılıçla dövüşme, sahne dövüşü, kendi müziklerini yaratma ve belgesel çekimi etkinliklerine katıldılar. Performanslarını sahnede değil, “Eden Project” alanında bulunan biyomlarda “sokak tiyatrosu” olarak sergilediler.