Çevre Lisesi İlk Yardım Eğitiminde!

Çevre Lisesi 9. sınıf öğrencileri “Yaşam Boyu Öğrenme” kapsamında 30 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde toplam 8 saatlik temel ilk yardım eğitimi aldı. Eğitim okulumuzda, uzman doktorlarca verildi.

Uygulanan eğitim programında;  genel ilk yardım bilgileri, hastanın/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım teknikleri anlatıldı.

Programda öğrenciler; yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve burna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilk yardım ile hasta/yaralı taşıma konusunda da bilgilendirildi.

Programa katılan öğrenciler, eğitim sonunda “İlk Yardım Bilgilendirme Sertifikası” almaya hak kazandı.