ÇEVRE ORTAOKULU

Çevre Koleji Eko Okullar Yeşil Bayrak Ödülünü Kazandı

Çevre Koleji, Dünya çapında 56 ülkede sürdürülen Eco-Schools Programı kapsamında “Yeşil Bayrak” ödülü almaya hak kazandı.

TÜRÇEV tarafından yürütülen Eko-Okullar projesi kapsamında, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan program değerlendirmesi sonucunda “Yeşil Bayrak” Çevre Kolejinde 2 yıl boyunca dalgalanacak.

13 Mayıs Cumartesi günü Ankara Ayşe Abla Kolejinde gerçekleştirilen “TÜRÇEV Uluslararası Yeşil Bayrak” ödül töreninde Çevre Koleji Yeşil Bayrak ödülünü teslim aldı.

Dünya çapında 56 ülkede sürdürülen “Eco-Schools” programında öğrenciler çevresel konularda bilgi edinmenin yanı sıra aileleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede de etkin rol alıyor.

Çevre Koleji bu kapsamda iki yıl süre ile Ataşehir Anaokulu, Batı Ataşehir Anaokulu, Erenköy Anaokulu, İlköğretim ve Ortaokulda yürüttüğü “Atıkların Geri Dönüşümü ve Yönetimi” programı ile tüm seviyelerde ve branşlarda çeşitli etkinlik ve çalışmalar gerçekleştirdi.

Her eğitim-öğretim yılında yapılan planlama ile Eko-Okullar programında yer alan konular müfredata eklenerek, bütün bu çalışmaların sonucunda TÜRÇEV tarafından yapılan değerlendirmeler ile Çevre Koleji  “Yeşil Bayrak” ödülünü almaya hak kazandı.