Çevre Koleji, 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde

“Şimdi ve burada!” temalı, Türkiye çapından birçok okulun seçilerek katıldığı, sanatın İstanbul’daki önemli platformlarından biri olan 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde öğrencilerimiz Elif Özüm Oğuz ve Özde Sükan’ın “At Gözlüğü” isimli projeleri de yer alıyor. Bienal, 19 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezinde ziyaretçileriyle buluşuyor.

At Gözlüğü Proje Manifestosu

İnsan, medeniyet tarihinin içine teknolojiyi koymaya başladığında, bunun özgürlükle ilişkili olacağını belki hiç düşünmemişti. Hapishaneler en korkunç yerlerdi insan için çünkü hem ait olduğu doğadan hem de öteki insanlardan ayırırlardı onu. Biz hapishanelerden korktuk, sonra bizi yakınlaştırsınlar diye yaptığımız bilgisayarlardan, telefonlardan birer hapishane yaratıp zincirledik kendimizi. Baharda açan ağacın rengini ya da yanımızda oturan çocuğun gözünün rengini görmeyi bırakıp ekranların renklerine baktık. İnsan doğasında ötelere gitti uzaklaştı, yabancılaştı. Şimdi yine dünyanın renklerine dönmek gerek; beyazı kardan, yeşili yapraktan öğrenmek gerek. Belki o zaman bütün bu zincirlerden kurtulup, özgürlüğe yeniden kavuşmanın bir yolunu buluruz.