ÇEVRE ORTAOKULU

Çevre Koleji “Yetkili Elektronik Atık Toplama Merkezi” Oldu

Çevre Koleji olarak, elektronik atıkların toplanması konusunda T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) ile iş birliği protokolü imzaladık. Bundan böyle Çevre Koleji “Yetkili Elektronik Atık Toplama Merkezi” oldu.

Elektronik atıkların çöp olmadığı, geri dönüşüme kazandırılması gerekliliği, içerdiği kimyasallardan ötürü atık ayrıştırma işleminin profesyonel kişilerce özel tesislerde yapılması gerektiği bilinci ile hareket edip tüm çalışan, veli ve öğrencilerde çevre duyarlılığı oluşturmak amacındayız.

Çalışmalarımızı anaokulu ve İlkokulda bu bilinci yerleştirmek için 36 haftalık içerik ve etkinliği, ek kazanım olarak müfredata ekledik. Elektronik atık geri dönüşüm kutularını anaokulları girişi ve okulumuz bilgisayar laboratuvarlarında yerleştirdik. Toplama noktasındaki atıkların toplanarak belirli aralıklarla TÜBİSAD yetkililerine teslimini sağladık. Yapılan bilgilendirme ve duyurular neticesinde toplanan atıklar ile bilişim haftasında “Elektronik Atık Sergisi” oluşturduk. Atıkları bir araya getirerek robot heykeller yaptık. Kampüs girişlerinde heykellerin sergilenmesi ile elektronik atıkların çöp olmadığı, toplanması gerektiği ve geri dönüşüme kazandırılabileceği konusunda duyarlılık oluşturmayı hedefledik.