ÇEVRE ORTAOKULU

Çevre Koleji 3. Sınıf Öğrencileri Cam Ocağı Müzesinde

Kültür ve sanat gezileri kapsamında 3. sınıf öğrencilerimizle 14.03.2019 tarihinde Beykoz Cam Ocağını ziyaret ettik.

Öğrencilerimiz “Evdeki eşyaları, yapıldıkları maddelere göre sınıflandırır.’’ kazanımını görsel olarak pekiştirmek amacıyla “Beykoz Cam Ocağı’’na geziye gittiler. Günlük hayatta sıkça karşılaştıkları vazo, bardak gibi camdan yapılmış nesnelerin yapılış aşamalarını, akışkan camdan yapılan büyüleyici ve harika eserleri, elindeki çubuğa üfleyerek inanılmaz eserler ortaya çıkaran cam ustalarını, camın şaşırtıcı ve eğlendirici dünyasını keyifle izlediler. Ellerindeki küçük, renkli cam parçalarıyla oluşturdukları tabak ve panolarla camın büyülü dünyasına dâhil oldular.

Havanın soğuk olmasına rağmen Riva Deresi’nin yanında bulunan Beykoz Cam Ocağının bahçesinde güzel doğanın tadını çıkarmayı da unutmadılar.