Hazine Kutuları  (Gems)
ERENKÖY ANAOKULU
Hazine Kutuları (Gems)

Hazine Kutuları  (Gems)

Mart ayında, anaokullarımızın hazırlık gruplarında GEMS programı kapsamında “Hazine Kutuları” konusunu işledik.  Çocukların merak duygularından yola çıkarak fen ve matematik etkinliklerini hazine kutuları ile gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin aileleriyle hazine kutuları için topladıkları materyalleri inceledik, bunlar hakkında konuşmalar yaptık. Hazine kutularındaki materyalleri sayarak grupladık, özelliklerine göre grafikler oluşturduk, arttırma eksiltme çalışmaları yaptık. Birçok malzeme kullanarak “Hazine Kutusu Tasarım Çalışması” etkinliğini gerçekleştirdik. GEMS uygulamalarımız öğrencilerimizin çevreye karşı duyarlı ve çevre bilincine sahip bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunurken, fen- matematik becerilerini ve tüm gelişim alanlarını destekleyeceği aktiviteler yapmalarına da olanak sağladı.