Buluş Şenliğinde Çevre Kolejine “En Sıra Dışı Tasarım Ödülü”
Buluş Şenliğinde Çevre Kolejine “En Sıra Dışı Tasarım Ödülü”

Çevre Koleji İstanbul Bilgi Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı 13.Buluş Şenliğinden “En Sıra Dışı Tasarım” ödülüyle döndü.

Çevre Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesinde "Bir Damla Ziyan Etme" başlığı çerçevesinde düzenlenen Buluş Şenliğinde öğrencilerin tasarladığı teleferik sistemiyle “En Sıra Dışı Tasarım” ödülüne layık görüldü.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, NASA Jet Propulsion Laboratory'nin Kaliforniya'da hayata geçirdiği "Invention Challange" yarışmasının İstanbul ayağı olan, Buluş Şenliğinin 13'üncüsüne ev sahipliği yaptı.

Gençlerin bilim, teknoloji alanlarında girişimcilik potansiyellerinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığı şenlik, 3 Aralık Cumartesi günü Santralistanbul Kampüsünde gerçekleştirildi.

Bu yıl, "Bir Damla Ziyan Etme" temasıyla düzenlenen şenlikte genç mucitler, plastik bir bardaktaki suyu ve suyun içindeki plastik bir balığı, bir damla bile su ziyan etmeden, iki metre uzaklıktaki su tankına en kısa sürede taşımaya çalıştı.

13 ortaokul ve lisenin katıldığı şenlikte, Çevre Koleji öğrencileri Mustafa Cem Büyükalpelli, Batuhan Akgüneş, Özen Akkoyun, Zeynep Özgün, Duygu Yeşil, Nezihi Can Berkkam ve Deniz Ütgin’in tasarladıkları teleferik mekanizması  “En Sıra Dışı Ödül” kategorisinde birinci olmaya hak kazandı.

Çevre Koleji öğrencilerinin tasarlamış olduğu teleferik sistemi 2’si önde robot eli çekmek için, 4’ü arkada robot elin bardağı çekmesi ve suyu dökmesi için toplamda 6 adet motor ile çalışıyor.

Tüm katılımcıların ve ekip üyelerinin katılım sertifikası aldığı yarışmada “en sıra dışı”, “en artistik”, “en yaratıcı” kategorilerinde seçilen tasarımlara da birer plaket verildi.